30 mars 2007

Det stora äventyret!

Vi har varit på helt galna äventyr i utomlandet! Utomlandet var ganska roligt för det hete gran kanaria fast dom inte hade granar... hihi! Det var okså det enda som var roligt med utlandet ibland.

Oftast så solade vi med Ämma och Henke för att bli brunare och pömsade lite okså ibland. Jäteskönt för vi behövde semester efter allt stökande vi hålit på med på sistone. Sen kom någon inte smart på att vi inte skulle pömsa mera utan korsa en öken istället. Knasigt!
Jag (Nisse) ock kossan är vana överlevare ock klarar oss i dom mest otrevliga miljöisarna som naturen har att erbjuda. Vi var dok lite oroliga för Henke ock tänkte att det är bäst att vi följer med så inget blir pajas.

I öknen är det varmt om ni inte visste det. Och stort också. Mycket stort. Om man tar öknen och viker den 10 gånger så är det fortfarande störe än vår säng! Öknen består mest av sand som är ett lustigt brunt matrial gjort av små små stenisar. Sand är inte pömsvänligt vilket bara bevisar vilket hämskt ställe öknen är! Det är mer sand i öknen än om man häler tre hinkar sand i sängen. Sand är också svårt att få bort ur sängen utan jälp. Det är dåligt.

I början gick det bra att korsa öken fast det blev ganska jobbigare efter ett tag. Ibland undrade vi om vi någonsin skulle koma ut på andra sida öknisen. Öken är inte en lekstuga full med roliga saker som man kan leka med om ni trode det.

En annan dum sak med öknisen är att det inte fins något vatten där. Det var extra dumt när vi var där för typiskt nog så blev både jag (Nisse!) ock kossan sugna på vatten när vi korsat fram och tilbaka ett tag. Till slut var vi så törstiga att det faktiskt inte var roligt alls med öknisen längre. Då gick vi till ett ställe där sand var förbjudet (haha!) ock man fick sitta ock dricka goda saker istället. Vi fick smaka på Henkes gula vatten som smakade ganska gott under rådande förhålanden.

Så kom ihåg: Öken inehåller sand ock är dålig. Gå runt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

åh... Man borde kunna gräva gångar i öken...

Angelica sa...

Förstår att Nisse och kossan blev trötta i öknen, den var så stor och Nisse och kossan så små. Skäms på Emma och Henke som inte bar dom när deras små ben blev så trötta ;).

Kossan o Nisse sa...

Ja presis! Ämma låg ock solade vid hotelet som en latmask när vi höl på att dö ökendöden. Hänke var inte heler mycket jälp. Han jick omkring ock klagade på att sanden var varm... pfff... Hade inte vi varit där ock jälpt honom så hade han aldrig klarat sig säkert.